2010-10-27 22:09:39• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap csütörtöki számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Japánsztrájk az iskolákban

A mai nap folyamán japánsztrájkkal tiltakoznak ország szerte a pedagógusok az új tanügyi törvény elfogadása ellen, amellyel ugyanakkor az éhségsztrájkot tartó caracali tanítónő, Cristina Anghel felé is kifejezi szolidaritásukat.

Szatmár megyében a Szabad Tanügyi Szakszervezet (FSLI) tagjai is csatlakoztak a tiltakozáshoz - tájékoztatta lapunkat Victor Oprea, az érdekvédelmiek megyei alelnöke.

 

Temette a kormányt a PNL

Tegnap kormányellenes tiltakozó akciót szervezett a nemzeti liberális párt Szatmár megyei szervezete a szatmárnémeti újfőtéren. A körülbelül 150-200 résztvevő 10 órára érkezett az újközpontba, transzparensekkel felszerelve, valamint előkerült egy kisméretű koporsó is „Románia kormánya" felirattal, egy halotti koszorú, és egy papnak öltözött fiatalember is megjelent a tüntető csoportban.

Kedvezmény, turisztikai cégeknek

A Tasnádi Helyi Tanács ma, 10 órakor kezdődő ülésének egyik fő napirendi pontja a turisztikai tevékenységet folytató magánvállalatok adókedvezményére vonatkozó tervezet.

Kilencszer nagyobb bér külföldön

Egyre több romániai egészségügyi asszisztens dönt úgy, hogy a jobb munkakörülmények és az akár nyolc-kilencszer magasabb fizetésért külföldi intézményekben vállal munkát. A helyzet Szatmár megyében sem más, csak a megyei kórház dolgozói közül több tíz asszisztens és orvos döntött a külföldi munkavállalás mellett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: